preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ERASMUS

Natjecanja

Učenici Srednje škole Jelkovec, ove 2021. godine, uspješno su sudjelovali na natjecanjima učenika srednjih strukovnih škola Hrvatske World Skills Croatia te INOVA-MLADI i osvojili mnoge medalje i priznanja.

e-Twinning
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 4. 2012.

Ukupno: 609775
Ovaj mjesec: 2324
Ovaj tjedan: 377
Danas: 170
Flag counter

Flag Counter

since 27. 1. 2021.

vijesti

Natječaj za radno mjesto nastavnik računalnih predmeta Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je natječaj za radno mjesto nastavnik računalnih predmeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 16. 4. 2024. 11:37

Obavijest o neradnom danu - 17. travnja 2024.

U srijedu, dana 17. travnja je neradni dan zbog održavanja izbora za Hrvatski sabor, te neće biti nastave.

U četvrtak 18. travnja nastava se nastavlja prema redovnom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 15. 4. 2024. 14:51

Sretan Uskrs!

Na Veliki četvrtak 28. ožujka počinju proljetni praznici te traju do 5. travnja 2024. godine.

Nastava počinje 8. travnja 2024. prema rasporedu za IV. tjedan.

Svim učenicima i roditeljima, sretan Uskrs žele djelatnici Srednje škole Jelkovec.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 27. 3. 2024. 13:47

Naši učenici osvojili drugo mjesto na Međužupanijskom izlučnom natjecanju iz discipline Robotika – Worldskills Croatia 2024.

Dana 7. ožujka 2024. godine Srednja škola Jelkovec bila je domaćin Međužupanijskom izlučnom natjecanju iz discipline Robotika – Worldskills Croatia 2024.

Na tom natjecanju sudjelovalo je sveukupno 12 učenika iz 6 srednjih strukovnih škola, 6 mentora, 6 članova Prosudbenog povjerenstva, od kojih je predstavnik naše škole Ivica Palikuća, spec. ing, te 7 članova Organizacijskog povjerenstva: ravnatelj Marko Kovačević, dipl. ing., Marinko Korčanin, dipl. ing., Ivica Sambol, spec. ing., Tihomir Kober, ing., Marko Gradiček, mag. ing.. Mihael Vuger, bacc. ing., Dražen Skuliber, bacc. mech.

Učenici Srednje škole Jelkovec, Leo Novina i Karlo Stipanović osvojili su drugo mjesto te ostvarili plasman na državno natjecanje, pod mentorstvom nastavnika stručnih predmeta elektrotehnike Marinka Korčanina, dipl. ing.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 25. 3. 2024. 12:49

Odlični uspjesi na županijskom natjecanju iz geografije

 

 

 

Učenici Srednje škole Jelkovec ostvarili su izvrsne rezultate na županijskom natjecanju iz geografije održanom dana 22. ožujka 2024. godine u Gimnaziji Sesvete.

U kategoriji prvih razreda, naš Ivan Mihaljević osvojio je 1. mjesto i pozvan je na državno natjecanje, a Božidar Stojanov osvojio je 12. mjesto.

U kategoriji drugih razreda, Filip Božičević osvojio je 5. mjesto te je predložen za državno natjecanje.

Čestitamo svim učenicima, a onim koji su se plasirali na državno natjecanje želimo puno uspjeha i da se dobro pripreme, jer su već dokazali da se trud i rad isplate!

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 25. 3. 2024. 12:41

Izlaganje učenika sudionika kratkoročne mobilnosti u sklopu projekta 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041

Na sjednici Nastavničkog vijeća, održanoj 14. ožujka 2023, učenici sudionici kratkoročne mobilnosti u sklopu VET akreditacije su prezentirali svoje iskustvo.

Učenici su predstavili ciljeve samog projekta te pojedinačno opisali poslodavce koji su omogućili obavljanje stručne prakse. Učenici su prilikom izlaganja usporedili svoj rad u tvrtkama sa ishodima nastavnih predmeta te zaključili kako su imali priliku u praksi primijeniti znanje stečeno tijekom školovanja. Učenici su ovu kratkoročnu mobilnost opisali kao izuzetno korisno iskustvo koje će imati pozitivan utjecaj na njihove karijere. 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 22. 3. 2024. 11:49

Predstavljanje aktivnosti u sklopu Erasmus+ SCH122 projekta ‘Mentalno zdravlje’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na sjednici Nastavničkog vijeća, održanoj 14. ožujka 2023, sudionici projekta ‘Mentalno zdravlje’ predstavili su teme strukturiranih tečajeva koje su pohađali te opisali aktivnosti koje su dosad proveli.

Profesorica Kristina Gudlin i školska knjižničarka Zrinka Duspara opisale su glavne postavke biblioterapije, mogućnosti korištenja biblioterapije u nastavi te ulogu nastavnika. Nastavničko vijeće je također upoznato sa pojedinostima eTwinning projekta koji Srednja škola Jelkovec provodi s partnerskim školama.

Profesorice Vlatka Miketinac-Vlašić i Maja Carević opisale su metode podizanja svijesti o vlastitom mentalnom zdravlju te načine implementiranja strategija podrške, kako za učenike tako i za nastavnike.

Profesor Matija Vidmar je opisao te na praktičnim primjerima prezentirao članovima Nastavničkog vijeća niz metoda za smanjivanje stresa i tjeskobe.

Profesorice Mirjana Malarić i Sanja Džalto su opisale koncept svjesnosti (mindfulness) te kako kroz praktičan rad ojačati kontrolu emocija i osnaživanje pojedinaca.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 22. 3. 2024. 11:11

Učenici 3.a razreda uzbudljivo istraživali svijet medija na posjetu HRT-u

U ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine, učenici 3.a razreda zajedno sa svojim nastavnikom Markom Gradičekom imali su priliku zaviriti iza kulisa jedne od najvažnijih medijskih institucija u Hrvatskoj - Hrvatske radiotelevizije (HRT). Ovaj posjet bio je prilika za naše mlade istraživače da bolje upoznaju svijet medija i novinarstva.

Tijekom posjeta, učenici su imali priliku upoznati se s radom televizijskih i radijskih studija, kao i s procesom stvaranja televizijskih emisija i radio programa. Kroz razgovore s novinarima, urednicima i tehničkim osobljem, naši učenici su saznali više o ulozi medija u društvu te o važnosti objektivnog i istinitog izvještavanja.

Fotografije s posjeta jasno prikazuju oduševljenje i znatiželju na licima naših učenika dok su istraživali studijske prostore i postavljali pitanja svojim domaćinima. Ovaj posjet nije samo bio prilika za učenje o medijima, već je također potaknuo razvoj komunikacijskih vještina i kritičkog razmišljanja kod naših učenika.

Zahvaljujemo Hrvatskoj radioteleviziji na srdačnom dočeku i nezaboravnom iskustvu koje će nas pratiti kroz školsku godinu i dalje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 22. 3. 2024. 09:20

Učenici 4. razreda u posjeti tvrtki Ericsson Nikola Tesla: Iskustvo koje će ih pratiti kroz budućnost

12. veljače 2024. godine, učenici 4.a, 4.c, 4.d i 4.e razreda zajedno sa svojim nastavnicima, Markom Gradičekom i Draženom Skuliberom, imali su privilegiju posjetiti tvrtku Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu. Ovaj nezaboravan dan obilježen je učenjem, istraživanjem i inspiracijom, pružajući našim mladim istraživačima uvid u svijet moderne tehnologije.

Posjet je bio prilika za učenike da se upoznaju s različitim aspektima tehnološke industrije, kao i s ulogom koju tvrtka poput Ericssona ima u stvaranju inovativnih rješenja za budućnost. Tijekom obilaska, učenici su imali priliku razgovarati s stručnjacima iz različitih područja tehnologije, postavljati pitanja i istraživati kako se teorija koju uče u školi primjenjuje u stvarnom svijetu.

Fotografije koje su zabilježene tijekom posjeta jasno prikazuju uzbuđenje i znatiželju na licima naših učenika dok su upijali nova saznanja i iskustva. Ovaj posjet nije samo bio prilika za stjecanje znanja o tehnologiji, već je također potaknuo razvoj vještina kao što su timski rad, komunikacija i kreativno razmišljanje.

Kroz ovakve edukativne posjete, naša škola nastoji potaknuti učenike na istraživanje i razumijevanje tehnološkog svijeta oko njih, te ih inspirirati da razmišljaju o budućnosti s optimizmom i ambicijom. Hvala tvrtki Ericsson Nikola Tesla na srdačnom dočeku i nezaboravnom iskustvu koje će nas pratiti kroz budućnost.

Srdačan pozdrav
 
Marko Gradiček
  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 22. 3. 2024. 09:17

DANI OTVORENIH VRATA - SREDNJA ŠKOLA JELKOVEC - 4. i 5. travnja 2024. Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Jelkovec otvara svoja vrata u četvrtak i petak 4. i 5. travnja 2024. godine svim učenicima osmih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima, od 8,00 do 14,00 sati.

Svi učenici mogu doći po izboru, bilo kada od 8,00 do 14,00 sati, a dočekat će ih nastavnici općeobrazovnih i stručnih predmeta te će se moći upoznati s radom škole, školskim računalnim učionicama, labosima, izvodit će se razni pokusi, vježbe, te ćete dobiti odgovore na sva pitanja koja Vas zanima.

Srednja škola Jelkovec svake godine podiže ljestvicu u svim segmetnima, počevši od minimalnog broja bodova potrebnog za upis u 1. razred, preko sve bolje opremljenosti suvremenom tehnologijom, educiranosti i kontinuiranog usavršavanja nastavnika, pa sve do izvrsnih rezultata na državnim natjecanjima strukovnih škola i rezultata državne matureupisa na željene fakultete odnosno zapošljavanja u struci.

Budi i ti dio ove lijepe priče!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 21. 3. 2024. 08:54

Ponovljeni natječaj za radno mjesto nastavnik fizike na puno određeno vrijeme - zamjena za bolovanje Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Jelkovec ponovo raspisuje natječaj za radno mjesto nastavnik fizike, zamjena za bolovanje.

U prilogu je natječaj, područje provjere i obrazac privole za obradu osobnih podataka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 21. 3. 2024. 08:50

Ekipa prve pomoći, PATKA 007, osvojila je 3. mjesto na Općinskom natjecanju mladih HCK

Ekipa prve pomoći Srednje škole Jelkovec, PATKA 007,  osvojila je 3. mjesto na Općinskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa! 🥰🚑⛑️ Članovi ekipe; Matej Čukac, Lukas Bajči, Deni Modriš, Robert Prežec, Dominik Koren i Petar Danijel Isić na ponos svojih mentora iz prijašnjih generacija i profesorice Branke Miličević. Hvala svim mentorima, a posebno Dominiku Jurčeviću, Dori Kokorić, Tomislavu Filipoviću i Marti Pupavac. Trud se ponovo isplatio💪. Čestitamo ekipi🏆 #patka007

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 12. 3. 2024. 12:48

POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA SUDJELOVANJE U AKTIVNOSTI 'JOB SHADOWING' U SKLOPU PROJEKTA 2023-1-HR01-KA121-VET-000145042 Vijest ima dokument u privitku

Poštovani nastavnici stručni predmeta,

u prilogu se nalazi POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA SUDJELOVANJE U AKTIVNOSTI 'JOB SHADOWING' U SKLOPU PROJEKTA 2023-1-HR01-KA121-VET-000145042, te prijavnica.

Rok za zaprimanje prijava je od 11.3. - 19.3.2024.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 11. 3. 2024. 11:28

Javni poziv za dodjelu Nagrade Luka Ritz

Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost dodjeljuje se svake godine za prethodnu školsku godinu jednom učeniku od 5. do 8. razreda osnovne škole u Gradu Zagrebu te jednom učeniku od 1. do 4. razreda srednje škole u Gradu Zagrebu koji je svojim djelovanjem iznimno pridonio afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima.

Cijeli tekst javnog poziva možete preuzeti OVDJE.

PRILOG 1

PRILOG 2

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 4. 3. 2024. 10:31

Sesvetski portal popratio naš ERASMUS+ projekt

Naši učenici i nastavnici kao i škola u cjelini svojim kvalitetnim svestranim radom, raznim projektima i uspjesima učenika mame pozornost javnosti te smo već na glasu izvrsne škole. O svemu tome izvještavamo na našim mrežnim stranicama, a u nastavku donosimo poveznicu na objavu s lokalnog sesvetskog portala.

 

https://www.sesvete-danas.hr/odgoj-i-obrazovanje/ucenici-ss-jelkovec-u-sklopu-erasmusa-na-praksi-u-njemackim-tehnoloskim-tvrtkama-16158

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 4. 3. 2024. 09:13

Dan bez duhanskog dima

Danas je dan bez duhanskog dima i učenici su u suradnji s nastavnicom Lidijom Prkom osmislili kratak upitnik u vezi pušenja i štetnosti istog. U nastavku pogledajte i kratak film te ppt prezentaciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 1. 3. 2024. 08:31

Black History Month

U SAD-u, ali i širom svijeta veljača je poznata pod nazivom Black History Month – mjesec u kojem se sjećamo afroameričke povijesti da bismo osvijestili i odali priznanje zanemarenim postignućima Afroamerikanaca tijekom povijesti. Vrijeme je to kada razgovaramo o američkoj povijesti i pokušavamo razumijeti prošlost, ali i sadašnjost Afoamerikanaca u SAD-u.

Ovu manifestaciju ponovno obilježavamo uz potporu Američkog kutka i Veleposlanstva SAD-a. Prošle godine gledali smo filmove Freedom Writers, Green Book i Hidden Figures, a ove godine gledali smo Lilies of the Field, crno-bijeli feel-good film, a komentirali smo po čemu je specifičan s obzirom na vrijeme u kojem se odvija radnja.

Učenici koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Američke kulture i civilizacije također su, u suradnji s knjižničarkom, izradili plakate o poznatim, važnim osobama čiji je nemjerljiv doprinos utjecao na mnoge društvene promjene – od ukidanja ropstva do prepoznavanja važnosti i doprinosa Afroamerikanki u književnosti i znanosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 27. 2. 2024. 14:26

Poziv na Županijsko natjecanje iz Geografije 2024. godine

Na Županijsko natjecanje iz Geografije ove je godine pozvano troje učenika SŠ Jelkovec: A Kategorija - I.M. (1.e) i B.S. (1.c) B Kategorija  - F.B. (2.e) Čestitke učenicima koji su pozvani na Županijsko natjecanje! Mentor učenicima je Matija Herjavić, mag. edu. povijesti i geografije. Županijsko natjecanje iz Geografije održat će se 22.3.2024. u Gimnaziji Sesvete. Učenicima želimo puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 15. 2. 2024. 11:40

Plan aktivnosti za vrijeme drugog dijela zimskog odmora učenika u šk.g. 2023-24

U ponedjeljak 19.2.2024. počinje drugi dio zimskog odmora za učenike koji traje do petka 23.2.2024., a od ponedjeljka 26.2.2024. godine nastava se nastavlja prema redovitom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 15. 2. 2024. 11:29

Poslodavci o sudjelovanju učenika Srednje škole Jelkovec na stručnoj praksi u sklopu projekta 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041

Poslodavci Mainzer Netze GmbH (Mainz) te Atos Information Technology GmbH (Frankfurt am Main) su na svojim društvenim mrežama opisali sudjelovanje naših učenika na stručnoj praksi.

 

Poveznice:

https://www.linkedin.com/posts/activity-7155575343947370497-BAbe?utm_source=share&utm_medium=member_android

https://www.instagram.com/mainzer_breitband/p/C3DOeOLMqN8/

https://www.linkedin.com/feed/update/activity:7161013202992975872

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 15. 2. 2024. 08:16

Obavijest o novoj Tribini za roditelje

Na poveznici Vam dostavljamo poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ na Tribinu pod nazivom „Ah, ta komunikacija!“ koja će se održati 26. veljače 2024. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.

poveznica: POZIV

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 14. 2. 2024. 09:57

Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu otvoren je od 8. veljače do 8. ožujka 2024. godine.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 12. 2. 2024. 07:52

Odmorko - 19.2.-23.2.2024.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 5. 2. 2024. 08:16

Drugi tjedan stručne prakse - kratkoročna mobilnost učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja (projekt 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041)

U tjednu 29.01. - 02.02. učenici Srednje škole Jelkovec nastavili su sa aktivnostima u sklopu stručne prakse. Zaduženja se nisu mijenjala, no povećao se stupanj složenosti i samostalnog rada u usporedbi s prethodnim tjednom.

Učenici su sve obveze izvršavali bez poteškoća i pravovremeno, te su dobili pohvale svojih poslodavaca, kao i mentora prof. Vidmara i prof. Ljubičića.

Na kraju mobilnosti svi učenici su dobili Europass dokumente koje će uvijek moći priložiti uz svoj životopis kao važan dio svog profesionalnog razvoja.

Srednja škola Jelkovec će zasigurno nastaviti sa mobilnostima učenika u svrhu stručne prakse kako bi obogatila redovnu nastavu te pomogla svojim učenicima u stjecanju profesionalnih kompetencija.

Galeriju slika možete pogledati na poveznici:

Drugi tjedan stručne prakse

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 5. 2. 2024. 08:04

Rezultati natječaja za radno mjesto nastavnik fizike

Na radno mjesto nastavnik fizike, puno određeno radno vrijeme, temeljem natječaja KLASA: KLASA: 112-02/24-03/01, URBROJ: 251-519-01-24-1, od 9. siječnja 2024., nije pristigla nijedna ponuda, te se donosi odluka o neodabiru kandidata.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 29. 1. 2024. 13:23

Prvi tjedan stručne prakse - kratkoročna mobilnost učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja (projekt 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041)

Dana 22.01.2024. započela je stručna praksa učenika u sklopu projekta 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041.

10 učenika Srednje škole Jelkovec stručnu praksu obavlja u četiri tvrtke:

Mainzer Netze GmbH (Mainz), Rettel Hausgeräte GmbH (Hofheim) te Mainova AG i Atos Information Technology GmbH (Frankfurt am Main). Učenici su tijekom prvog tjedna stručne prakse stekli nova iskustva obavljajući sljedeće poslove:

1. tehničari za računalstvo :

- konfiguracija mreže

- postavljanje router-a, access point-ova i switch-eva

- postavljanje operacijskih sustava

- stvaranje servera

- zamjena matične ploče

- stvaranje virtualnih mašina

- rad u Dart programskom jeziku

- rad u Figma aplikaciji

- stvaranje baze podataka pomoću razvojne platforme Firebase

2. tehničari za elektroniku:

- servisi kućanskih aparata

- instalacija električnih vodova

- konfiguracija podataka uređaja

- provjera podataka uređaja

- testiranje rada sigurnosnih senzora

Učenici su se uklopili u rad na dodijeljenim radnim mjestima te uredno izvršavaju svoje obveze koje, osim rada u tvrtkama, uključuju i svakodnevno vođenje dnevnika rada.

Slobodan vikend učenici i njihovi mentori su proveli u obilasku Frankfurta i njegovih znamenitosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 29. 1. 2024. 08:41

Pripreme učenika sudionika kratkoročne mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja (projekt 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041)

Pripreme učenika sudionika kratkoročne mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja (projekt 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041)

Učenici sudionici su se od 12.01. do 19.01.2024. uz pomoć projektnog tima Škole intenzivno pripremali za odlazak na mobilnost.

Aktivnosti u kojima su učenici sudjelovali:

- samoevaluacija prije mobilnosti (ulazni upitnik)

- jezična priprema (u sklopu nastave stranog jezika)

- stručna priprema (upoznavanje sa ishodima i aktivnostima opisanima u Ugovoru za učenje)

- kulturološka priprema (upoznavanje za glavnim obilježjima i javnim prijevozom u mjestu održavanja mobilnosti, Frankfurt am Main).

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 19. 1. 2024. 09:55

Erasmus+ projekt ‘Mentalno zdravlje’ - strukturirani tečaj ‘Mindfulness for Teachers: a Hands-on Approach’ u Dublinu

Nastavnice Mirjana Malarić i Sanja Džalto su od 04. prosinca do 09. prosinca 2023. godine, u sklopu KA1 projekta ‘Mentalno zdravlje’, sudjelovale na strukturiranom tečaju pod nazivom ‘Mindfulness for Teachers: a Hands-on Approach’. Organizator tečaja je bio obrazovni centar Europass Teacher Academy.

Glavne teme tečaja su bile:

- usvajanje novih tehnika za rad s učenicima na vježbanju kontrole emocijama i osnaživanje pojedinaca za prevladavanje svakodnevnog stresa;

- upoznavanje s tehnikama usmjerenim na jačanje samokontrole i samokontrole pažnje za uspješnije učenje;

- korištenje inovativnih tehnika za osnaživanje nastavnika u radu s učenicima;

- razvijanje individualiziranih tehnika rada s učenicima;

- razmjena iskustava i primjera dobre prakse u multikulturalnom kontekstu.

Osim sudjelovanja na ovom odlično organiziranom tečaju, prof. Malarić i Džalto su imale priliku i turistički razgledati prekrasan grad Dublin

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 16. 1. 2024. 10:02

Erasmus+ projekt ‘Mentalno zdravlje’ - strukturirani tečaj ‘Stress Relief and Well-being Strategies for Teachers’ u Rimu

Nastavnici Ksenija Šikuten i Matija Vidmar su od 27. studenog do 02. prosinca 2023. godine, u sklopu KA1 projekta ‘Mentalno zdravlje’, sudjelovali na strukturiranom tečaju pod nazivom ‘Stress Relief and Well-being Strategies for Teachers’. Organizator tečaja je bio obrazovni centar Europass Teacher Academy.

Glavne teme tečaja su bile:

- osnovni koncepti fiziologije i psihologije (npr. stres, wellness, burnout);

- uzroci reakcije na stres i učinke stresa na tijelo i um;

- osam dimenzija wellnessa;

- procjena i upravljanje vlastitim wellnessom;

- redukcija stresa i tjeskobe na svakodnevnoj bazi uz pomoć praktičnih savjeta i alata;

- poboljšanje sna i prehrane jednostavnim savjetima i malim promjenama načina života;

- prakticiranje jednostavnih vježbi za opuštanje i dobrobit iz svjesnosti, joge i pozitive psihologije;

- primjena osnovnih strategija za prevenciju ‘sagorijevanja’.

Naši nastavnici su imali priliku saznati nešto više o navedenim temama kroz niz kreativnih radionica i predavanja te podijeliti praksu sa sudionicima iz raznih dijelova EU. U sklopu navedene mobilnosti, prof. Šikuten i Vidmar su imali priliku i turistički razgledati ‘vječni grad’ Rim.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 16. 1. 2024. 09:55

Erasmus+ projekt ‘Mentalno zdravlje’ - strukturirani tečaj ‘Mental Health Awareness for Teachers and Students’ u Lisabonu

Nastavnice Vlatka Miketinac-Vlašić i Maja Carević su od 20. studenog do 25. studenog 2023. godine, u sklopu KA1 projekta ‘Mentalno zdravlje’, sudjelovale na strukturiranom tečaju pod nazivom ‘Mental Health Awareness for Teachers and Students’. Organizator tečaja je bio obrazovni centar Europass Teacher Academy.

Glavni cilj ovog tečaja je pomoći nastavnicima da razviju svijest o mentalnom zdravlju kako bi bolje razumjeli mentalno zdravlje te identificirali i implementirali odgovarajuće strategije podrške.

Tijekom tečaja kolegice su učile kako prepoznati faktore rizika, uzroke i manifestacije uobičajenih problema mentalnog zdravlja. Sudionici tečaja su također učili o različitim konceptima savjetovanja i kako ih primijeniti u cilju pomoći učenicima. Sastavni dio tečaja je bio i učenje o važnost dobrobiti nastavnika i strategija brige o sebi.

Naše kolegice su imale priliku podijeliti praksu sa sudionicima iz raznih dijelova EU.

Osim sudjelovanja na ovom odlično organiziranom tečaju, prof. Miketinac-Vlašić i Carević su imale priliku i turistički razgledati prekrasan grad Lisabon

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 16. 1. 2024. 09:53

Erasmus+ projekt Mentalno zdravlje - strukturirani tečaj Help Your Students Cope With Stress and Anxiety Thanks to Bibliotherapy u Lisabonu

Nastavnica Kristina Gudlin i stručna suradnica - knjižničarka Zrinka Duspara su od 30. listopada do 4. studenog 2023. godine, u sklopu KA1 projekta ‘Mentalno zdravlje’, sudjelovale na strukturiranom tečaju pod nazivom ‘Help Your Students Cope With Stress and Anxiety Thanks to Bibliotherapy’. Organizator tečaja je bio obrazovni centar Europass Teacher Academy.

Glavne teme tečaja su bile:

- književnost kao sredstvo upravljanja stresom;

- uloga književnosti u izgradnji emocionalne inteligencije;

- koncept biblioterapije i korištenje u nastavi;

- uloga nastavnika u biblioterapiji.

Naše kolegice su imale priliku saznati nešto više o navedenim temama kroz niz kreativnih radionica i predavanja te podijeliti praksu sa sudionicima iz raznih dijelova EU.

Osim sudjelovanja na ovom odlično organiziranom tečaju, prof. Gudlin i Duspara su imale priliku i turistički razgledati prekrasan grad Lisabon

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 16. 1. 2024. 09:48

Oglas za zapošljavanje na radnom mjestu spremačice

PRIJAVA POTREBE ZA ZAPOŠLJAVANJE SPREMAČICE ODLUKOM RAVNATELJA DO 60 DANA.

OPIS POSLOVA: Čišćenje i održavanje sanitarnih čvorova, održavanje čistoće školskih učionica, kabineta, laboratorija, radionica, hodnika, stubišta, vrata, namještaja, sagova, prozorskih i ostalih stakala i drugih prostorija srednjoškolske ustanove te školski okoliš.

DOKUMENTACIJA: Pozivaju se kandidati dostaviti životopis, uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, domovnicu te zapis o radnom stažu putem e-maila: ured@ss-jelkovec.skole.hr ili osobno na adresu škole.

Kandidat će biti zaposlen temeljem odluke ravnatelja do 60 dana, zbog hitnosti situacije, potrebe zamjene za radnicu na bolovanju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 15. 1. 2024. 08:40

Sastanak s učenicima i roditeljima učenika sudionika kratkoročne mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja (projekt 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041)

Sastanak s učenicima i roditeljima učenika sudionika kratkoročne mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja (projekt 2023-1-HR01-KA121-VET-000145041)

U petak, 12. siječnja 2024. godine, u Srednjoj školi Jelkovec Erasmus tim je održao sastanak sa roditeljima učenika te učenicima sudionicima mobilnosti u sklopu ovogodišnjeg KA121 projekta (VET akreditacija).

Prisutni su upoznati s planom učenja, planom puta te pravilima ponašanja tijekom sudjelovanja na projektu.

Ovom prilikom su roditelji potpisali suglasnosti za sudjelovanje učenika u svim aktivnostima mobilnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 12. 1. 2024. 09:52

Obavijest o sistematskim pregledima za učenike 1. razreda

Sljedeći tjedan, od 15. siječnja 2024., počinju sistematski pregledi prvih razreda.

Svi termini biti će dostupni na 
https://www.terminko.hr/lokacija/dubrava4
ili
https://www.terminko.hr/lokacija/dubrava4/sistematski-pregled-u-1-razredu-srednje-kole/1

Školska liječnica nije u mogućnosti osigurati dovoljan broj popodnevnih termina za sistematske preglede, te će učenici dobiti ispričnicu ukoliko nisu taj dan bili na nastavi.

Sistematski pregledi će biti tijekom prvog i drugog mjeseca 2024. te krajem petog i šestog mjeseca 2024. godine.

Termini na Terminku će biti od sada slobodni do kraja 2. mjeseca, a onda opet otvoreni sredinom svibnja. 

Sistematski pregled učenika prvog razreda srednje škole se obavlja u svrhu praćenja rasta i razvoja, zdrastvenog stanja te mentalnog zdravlja (socijalizacija, prilagodba na srednju školu, rizične navike i ponašanja) uz posebni naglasak na kontrolu zdravstvenih poremećaja utvrđenih na sistematskom pregledu u 8. razredu osnovne škole. Pregled uključuje:

- uzimanje/nadopunu općih podataka, heteroanamneze, socijalne i obiteljske anamneze
- prikupljanje i uvid u medicinsku dokumentaciju
- anketiranje učenika o navikama i ponašanjima
- intervju s razrednikom o socijalizaciji i prilagodbi učenika na srednju školu
- cjeloviti somatski pregled
- probir na poremećaje mentalnog zdravlja

Prilikom prijave sistematskog pregleda pod "napomenu" obvezno stavite oznaku razrednog odjeljenja (a, b, c, d, e, f) i naziv srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 10. 1. 2024. 08:00

Ponovljeni natječaj za radno mjesto nastavnik fizike na puno određeno vrijeme Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi tekst natječaja za radno mjesto nastavnik fizike na puno određeno radno vrijeme te područje provjere kao i privola za obradu osobnih podataka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 9. 1. 2024. 11:27

Obavijest o početku II. polugodišta

Podsjećamo učenike da u ponedjeljak 8. siječnja 2024. godine počinje II. polugodište prema redovnom rasporedu s I. tjednom.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 5. 1. 2024. 08:20

Obavijest maturantima u vezi prijave u sustav

Ako učenik nije dobio PIN ili TAN, može zatražiti njihovo ponovno izdavanje slanjem SMS-a sadržaja OPET na broj 666555 isključivo s broja mobitela koji je prilikom prve prijave upisao u sustav.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 27. 12. 2023. 10:39

Sretan Božić i nova 2024. godina!

Dana 22. prosinca 2023. godine završava prvo polugodište, a drugo polugodište počinje 8. siječnja 2024. godine.

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima te svim vanjskim suradnicima Srednje škole Jelkovec, od srca blagoslovljen Božić i sretna nova 2024. godina.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 21. 12. 2023. 11:05

Odmorko - zimski praznici Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 20. 12. 2023. 09:19

Akcija MUP-a "Mir i dobro" Vijest ima dokument u privitku

Škole su dobile dopis Ministarstva unutarnjih poslova o opasnostima uporabe pirotehničkih sredstava te propisanim sankcijama za neovlaštenu uporabu. Budući da se bliži blagdansko vrijeme kada je uporaba navedenog česta, molimo Vas da skrenete pozornost na dopis koji se nalazi u prilogu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 14. 12. 2023. 12:02

Po drugi put održan humanitarni kviz u Srednjoj školi Jelkovec

Već drugu godinu naša škola organizira humanitarni božićni pub kvaz znanja koji se održap 11. prosinca 2023. godine u prostorima naše škole. Ove godine sudjelovalo je oko stotinu učenika iz 4 škole - Tehnička škola Zagreb, Vererinarska škola i Trgovačka škšola Zagreb.

Sav prikupljeni iznos od 232 eura bit će uplaćen Udruzi Marijini obroci.

Čestitamo učenicima 3.e razreda koji su bili najuspješniji i osvojili 1. mjesto u natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 13. 12. 2023. 10:41

Opasnost duhanskih proizvoda i nikotinskih vrećica

Obraćamo vam se s upozorenjem na opasnost duhanskih proizvoda i nikotinskih vrećica zbog njihove učestale konzumacije među učenicima, a koja može dovesti i do smrtnog ishoda, uz brojne druge štetnosti za zdravlje učenika.

Više o ovoj pojavi, kao i materijale koje možete koristiti u edukativne svrhe, možete pronaći na poveznici Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/aktualnosti/stetni-ucinci-duhanskih-proizvoda-i-nikotinskih-vrecica-promotivno-edukativni-materijali/

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 13. 12. 2023. 10:16

NCVVO: Važni datumi za učenike u školskoj godini 2023./2024.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 8. 12. 2023. 13:56

Humanitarni školski "pub" kviz

Srednja škola Jelkovec ponovo organizira Humanitarni školski pub kviz i to u ponedjeljak 11. prosinca 2023. godine, s početkom u 14.15 sati.

Na kvizu mogu sudjelovati učenici 3. i 4. razreda, a prijave se zaprimaju u knjižnici kod stručne suradnice knjižničarke Zrinke Duspare ili kod vjeroučitelja Josipa Marića, od 1. prosinca 2023.

Kotizacija je 2 € po učeniku, a u jednoj ekipi može biti najviše 5 učenika.

Sva prikupljena sredstva bit će donirana humanitarnoj organizaciji Marijini obroci.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 30. 11. 2023. 12:56

Vjeroučitelj s učenicima posjetio Islamski centar Zagreb

Učenici prvih razreda Srednje škole Jelkovec (njih 43) posjetili su islamski centar Zagreb i pobliže upoznali kulturu islama, imali su prilike uz upoznavanje prostora, postavljati pitanja. Ovim činom učenici zajedno s nastavnicima pokazuju čin međureligijskog dijaloga i prihvaćanja kao graditelji i promicatelji mira i zajedništva u svijetu. Hvala svima na sudjelovanju i dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 30. 11. 2023. 12:52

Učenici Srednje škole Jelkovec posjetili Hrvatski sabor

Skoro 50 učenika Srednje škole Jelkovec, u pratnji ravnatelja Marka Kovačevića, tajnika Ante Borasa, nastavnice povijesti Lidije Prke te nastavnice politike i gospodarstva Branke Barić, danas su posjetili najvažniju instituciju u Republici Hrvatskoj, Hrvatski sabor.

Na ulazu su nas dočekale stroge kontrole, ali i izvrstan vodič, Dario Kovačić, koji je učenike i djelatnike škole poveo po svim važnim dvoranama, sobama, te ispričao u najkraćim crtama bogatu povijest Hrvatskog sabora.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 23. 11. 2023. 18:33

Rezultati natječaja za radno mjesto nastavnik fizike

Na natječaj za radno mjesto nastavnik fizike pristigla je samo jedna prijava, koja je bila nepotpuna, te je ista naknadno i povučena. Temeljem navedenog donesena odluka o neodabiru kandidata.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 23. 11. 2023. 10:39

Provedba projekta „Mladi stvaraju svijet bez nasilja“

Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje u partnerstvu sa SŠ Jelkovec provodi projekt „Mladi stvaraju svijet bez nasilja“ uz podršku grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo branitelje i osobe s invaliditetom.

U sklopu ovog projekta je tijekom listopada i studenog provedeno pet radionica na temu prevencije nasilja među mladima.. Radionicama su bili obuhvaćeni svi prvi razredi Škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 21. 11. 2023. 13:53

FILMSKI TJEDAN povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prošli tjedan u našoj školi protekao je u filmskom raspoloženju. Povod je bio obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Na programu, kojeg su osmislile i vodile profesorica Kristina Gudlin i knjižničarka Zrinka Duspara, bili su akcijski ratni film Broj 55, redatelja Kristijana Milića i dokumentarni film Glasnije od oružja, redatelja Miroslava Sikavice, o domoljubnoj glazbi produciranoj u vrijeme rata. Tijekom četiri dana projekcija, knjižnicu je posjetilo ukupno 8 razreda (1.E, 2.A, 3.C, 3.E, 4.B, 4.C, 4.D i 4.E).

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 20. 11. 2023. 13:18

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen je u Srednjoj školi Jelkovec, paljenjem svijeća ispred škole, a cijeli tjedan učenici su imali priliku u čitaonici prisustvovati projekcijama igranih i dokumentarnih filmova s tematikom Domovinskog rata.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 17. 11. 2023. 15:39

Informacije o zaraznoj bolesti - hripavac

S obzirom na pojavu hripavca kod dva učenika u našoj školi, dostavljamo Vam sljedeće informacije koje smo dobili od NZJZ dr. Andrija Štampar:

 

Hripavac (pertussis) je bolest dišnih organa koju uzrokuje bakterija Bordetela pertussis tako da je pojava simptoma vezana uz dišni sustav. Bolest karakteriziraju 3 stadija:

 1. Stadij traje 1-2 tjedna
 • Curenje nosa ili začepljen nos i blago povišena temperatura (do 38C)
 • Kašalj
 • Teško disanje do prestanka disanja (kod dojenčadi i manje djece)
 1. Stadij traje 2-6 tjedana
 • Napadaji kašlja u trajanju 1-2 minute, bez udisaja, završavaju duboko uvučenim udisajem (hripanjem), češći su po noći.
 1. Stadij oporavak traje 2- 3 tjedna, može i duže

 

Od osobe do osobe se lako širi kašljem ili kihanjem. Inkubacija je kako je već napisano 6-20 dana. Kašalj kod hripavca može trajati danima ili mjesecima, ponekad dovodi i do povraćanja. Infekcija može osobito biti teška kod dojenčadi i osoba sa oslabljenim imunitetom.

 

Stoga slijedom navedenoga preporučujemo RODITELJIMA:

 

Ako Vaše dijete kašlje i/ili ima gore navedene simptome:

 • Ostavite dijete kod kuće, izolirajte ga, neka ne ide u školu i na izvanškolske aktivnosti
 • Dogovorite pregled s djetetovim liječnikom što je prije moguće i obavijestite liječnika da je Vaše dijete bilo izloženo hripavcu.
 • Ako Vaše dijete ima oslabljen imunološki sustav (ako dijete i ne kašlje) liječnik će sukladno važećim smjernicama djetetu ordinirati kemoprofilaksu kako bi se spriječila pojava hripavca
 • Ako Vaše dijete ne kašlje, ali u kućanstvu živi sa: trudnicom, djetetom mlađim od 12 mjeseci, osobom koja ima oslabljen imunitet/imunokompromitirana je liječnik će Vašem djetetu također dati kemoprofilaksu sukladno važećim smjernicama

Nadalje, ako je Vašem djetetu dijagnosticiran hripavac od strane nadležnog liječnika:

 • javite školi da je Vaše dijete oboljelo od hripavca, a oni će obavijestiti nadležnog epidemiologa i liječnika školske medicine
 • dijete se može vratiti u školu po završenoj terapiji i prestanku simptoma bolesti o čemu Vam potvrdu izdaje nadležni liječnik opće medicine

Preporuka je da provjerite cjepne statuse djeteta i druge djece u kućanstvu, a vezano uz hripavac. Zaštita dobivena cijepljenjem se smanjuje tijekom vremena.

 

Preporuka za ŠKOLU:

 • u slučaju da se roditelj javi sa informacijom da dijete boluje od hripavca, odmah obavijestiti nadležnog školskog liječnika i epidemiološku službu
 • izbjegavati okupljanja djece i druženja djece iz razreda gdje je oboljeli osim na nastavi, odnosno osigurati što manje kontakata sa učenicima iz drugih razreda (tjelesni, slobodne aktivnosti..)
 • pojačati higijenske mjere u učionicama gdje je boravio oboljeli (prozračivanje, čišćenje..)
  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 17. 11. 2023. 10:13

Štetnost energetskih pića

Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Ministarstvo znanosti i obrazovanja upozoravaju na opasnost energetskih pića zbog njihove učestale konzumacije među učenicima, a koja može dovesti i do smrtnog ishoda, uz brojne druge štetnosti za zdravlje učenika.

Nužno je da se na primjeren način i sukladno potrebama učenika informiramo o ovom problemu.

Stoga više o ovoj pojavi možete pronaći na poveznici Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/energetska-pica-2023/.

Molimo da zbog ozbiljnosti problema uložite dodatni angažman kako bismo spriječili negativne učinke za našu djecu i učenike.

Na sljedećoj poveznici možete pronaći važne materijale za učenike i roditelje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 16. 11. 2023. 09:37

Odmorko - klizanje

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 14. 11. 2023. 14:20

Raspisan natječaj za radno mjesto nastavnik fizike, na određeno vrijeme Vijest ima dokument u privitku

Raspisan je natječaj za radno mjesto nastavnik fizike, na određeno vrijeme, zamjena za djelatnicu na bolovanju.

Natječaj je u prilogu, a rok za zaprimanje prijava je 22. studenoga 2023. Prijave se zaprimaju isključivo putem maila i osobno u tajništvu škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 14. 11. 2023. 11:49

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2023.

Otvorenje izložbe „Bajka zvjezdana – Vesna Parun“

Dana 27. listopada 2023. u Srednjoj školi Jelkovec otvorena je izložba Hrvatskog državnog arhiva naziva Bajka zvjezdana, autora Marijana Bosnara, koji nas je povodom otvorenja i posjetio, i Meline Lučić. Izložba je nastala povodom 100. obljetnice rođenja Vesne Parun u kojoj je ova naša pjesnikinja predstavljena i kao slikarica, dramatičarka, kazališna spisateljica, prevoditeljica i satiričarka. Bogat arhivski materijal obuhvaća detalje od djetinjstva pa do zrele dobi, boravak u Bugarskoj, isječke iz intervjua, Vesnine komentare pa sve do njezinih poznatih šešira i kapa.

Izložbu je moguće posjetiti do 17. studenog 2023. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 13. 11. 2023. 13:57

Tribina pod nazivom “Zlatno dijete i crna ovca – dječje uloge u obitelji“

Objavljujemo poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ na Tribinu pod nazivom “Zlatno dijete i crna ovca – dječje uloge u obitelji“koja će se održati 21. studenoga 2023. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 2. 11. 2023. 15:31

28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

 

Obavještavamo Vas o 28. Smotri Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati od četvrtka 9. studenoga do subote 11. studenoga 2023. u Kongresnoj dvorani i dvorani Zimski vrt Zagrebačkoga velesajma, Avenija Dubrovnik 15. (Ulaz uz Gastro Globus).

Radno vrijeme Smotre Sveučilišta u Zagrebu je sva tri dana od 10 do 20 sati. Želimo Vam napomenuti da učenici mogu posjetiti izložbene štandove svih fakulteta i akademija bilo kada tijekom sva tri dana održavanja Smotre (od 10 do 20 sati), neovisno o dodatnome programu predstavljanja sastavnica.

 

Termin održavanja Smotre usklađen je s terminom održavanja sajma knjiga Interliber kako bi omogućili svim učenicima i ostalim zainteresiranima da posjete oba sajma u isto vrijeme.

Dodatni program predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu održavat će se u dvorani Zimski vrt (u sklopu Kongresnoga centra), gdje će studenti i profesori predstavljati svoj fakultet po predviđenome rasporedu. 

Sve detalje i dodatne informacije pratite na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu i podstranici Smotre http://smotra.unizg.hr/ koja služi kao središnje mjesto za informiranje maturanata - potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 2. 11. 2023. 15:29

Obavijest o jesenskom odmoru i blagdanu Svih svetih

Sukladno školskom kalendaru za školsku godinu 2023./2024., ponedjeljak 30. listopada i utorak 31. listopada 2023. godine su nenastavni dani, a u srijedu 1. studeni 2023. je blagdan Svih svetih te je državni praznik i neradni dan.

Želimo svim učenicima ugodne ove kratke jesenske praznike.

Četvrtak 2. studenoga 2023. nastavni je dan i nastava će se održati prema rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 27. 10. 2023. 12:02

U Sesvetama ćemo promatrati pomrčinu mjeseca - 28. 10. 2023.

28. listopada iz Hrvatske će se moći vidjeti djelomična pomrčina Mjeseca! Iako će samo 12% Mjeseca biti u zemljinoj sjeni, Mjesec će u potpunosti biti u polusjeni i biti će ga zanimljivo promatrati i fotografirati. Mjesec u polusjenu ulazi u 20:01 po lokalnom vremenu, no efekt će biti vidljiv tek nešto kasnije, kad uđe u dublju polusjenu. Mjesec u sjenu ulazi u 21:35, maksimum je u 22:14, a izlazak iz sjene je u 22:52.

 

Udruga Beskraj organizira javno promatranje pomrčine s čak tri lokacije! Početak javnog promatranja je u 20:30.

 • Zagreb – Trg Franje Tuđmana
 • Sesvete – uz šetnicu, kod bivšeg Planeta
 • Samobor – plato kod ulice Vladka Mačeka
  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 27. 10. 2023. 08:30

Rezultati natječaja za ERASMUS+ projekt "Mentalno zdravlje"

Rezultati natječaja za ERASMUS+ projekt "Mentalno zdravlje" raspisan 8. 9. 2023. godine:

INICIJALI MJESTO PUTOVANJA VRIJEME PUTOVANJA
K.G. LISABON 29.10.-05.11.2023.
Z.D. LISABON 29.10.-05.11.2023.
     
M.C. LISABON 19.11.-26.11.2023.
V.M.V. LISABON 19.11.-26.11.2023.
     
K.Š. RIM 26.11.-03.12.2023.
M.V. RIM 26.11.-03.12.2023.
     
S.DŽ. DUBLIN 03.12-10.12.2023.
M.M. DUBLIN 03.12-10.12.2023.
  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 25. 10. 2023. 13:55

Obavijest o mogućnosti obrazovanja na jeziku i pismu nacionalnih manjina Vijest ima dokument u privitku

Ovim putem objavljujemo anketni upitnik u svezi obrazovanja na jeziku nacionalne manjine. Za obrazovanje na jeziku nacionalne manjine nije potreban neki minimalni broj učenika za formiranje grupe, a to pravo mora svima biti poznato i nikome uskraćeno. Stoga se naša škola pridružuje inicijativi Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade i ovim putem poziva sve učenike koji se osjećaju kao pripadnici nacionalnih manjina da, ukoliko to žele, iskoriste ovo pravo.

 

Popunjeni upitnik dostavite na školski mail: ured@ss-jelkovec.skole.hr 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 25. 10. 2023. 09:15

Natječaji za dodjelu Stipendija Grada Zagreba

Dana 29. rujna 2023. na internetskoj stranici Grada Zagreba objavljeni Natječaji za dodjelu Stipendija Grada Zagreba učenicima za 2023./2024. školsku godinu.

Rok za predaju prijava je 30. listopada 2023. do 15,00 sati. Podsjećamo, također, da je od ove školske godine za provedbu Natječaja razvijen novi sustav prijave putem aplikacije eStipendije te su prijave moguće isključivo online. Kandidatkinje i kandidati aplikaciji mogu pristupiti putem portala ePisarnica Grada Zagreba, odabirom usluge e-Stipendije.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko printanja ili skeniranja, možete se obratiti za pomoć u tajništvu škole ili na mail stipendije@zagreb.hr ili na neki od sljedećih telefonskih brojeva:

 • 01 6166-342

 • 01 6166-041

 • 01 6166-056

 • 01 6166-368

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 23. 10. 2023. 08:45

Natječaj za kratkotrajnu mobilnost u sklopu projekta KA121-VET (2023.-2023.) - REZULTATI

Natječaj za kratkotrajnu mobilnost u sklopu projekta KA121-VET (2023.-2023.) - REZULTATI

 

Smjer: tehničar za računalstvo

 

Odabrani učenici:

 

P.B (58 bodova)

D.J. (58 bodova)

L.N. (58 bodova)

K.S. (56 bodova)

M.L. (53 boda)

M.P. (51 bod)

H.P. (50 bodova)

M.D. (48 bodova)

 

 

Smjer: tehničar za elektroniku

 

 

Odabrani učenici:

 

G.J. (33 boda)

J.S. (33 boda)

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 19. 10. 2023. 13:33

Izvješće sa 12. Znanstvenog piknika održanog 6. i 7. listopada 2023.

Ovogodišnji Znanstveni piknik održan je 6. i 7. rujna u perivoju Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici.

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 16. 10. 2023. 14:55

Naši učenici prikupili preko tisuću eura za "Marijine obroke"

U petak, 13. listopada 2023., obilježen je Dan sporta u Srednjoj školi Jelkovec. Tim je povodom organiziran humanitarni nogometni turnir Marijini obroci. Sudjelovali su učenici iz svih razreda SŠJ, a najbolji su bili učenici iz razreda 2. a (1. mjesto), iz 4. d (2. mjesto) i 2. b (3. mjesto). Kotizacijama za sudjelovanje i dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 1001,90 eura, a sav prikupljen novac uplatit će se na račun Marijinih obroka.

 

Zahvaljujemo svim učenicima, nastavnicima i ostalim djelatnicima škole koji su na bilo koji način pridonijeti da ovaj dan protekne u prekrasnom, ugodnom i zabavnom ugođaju uz izvrsnu poruku solidarnosti i duhovnosti.

Posebno hvala vjeroučitelju, Josipu Mariću, koji je preuzeo najveći dio obveza u organizaciji ovog uspješnog događaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 16. 10. 2023. 12:40

Natječaj za kratkotrajnu mobilnost u sklopu projekta KA121- VET (2023./2024.) Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Jelkovec raspisuje natječaj za prijavu učenika, kojima će se dodijeliti financijska potpora za obavljanje stručne prakse u inozemstvu po odobrenom projektu KA121- VET (poziv 2023.), u sklopu dodijeljene akreditacije u strukovnom obrazovanju.

 

Ujedno, Srednja škola Jelkovec objavljuje i poziv na natječaj za osobu u pratnji učenika, koji će obavljati stručnu praksu u inozemstvu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 13. 10. 2023. 13:09

Dani Erasmusa u Srednjoj školi Jelkovec

I ove godine (treću godinu zaredom) u Srednjoj školi Jelkovec obilježavamo Dane Erasmusa.

 #ErasmusDays je  prigodna godišnja manifestacija kojom se u cijelom svijetu istovremeno obilježava uspjeh programa Erasmus+! Od  9. do 14. listopada 2023. održat će se  raznovrsna događanja diljem Hrvatske. Događanja organiziraju korisnici Erasmusa: ustanove i organizacije koje provode ili su provele projekte. Na njima predstavljaju svoje Erasmus+ projekte i rezultate, stečena znanja i iskustva. Sva događanja se upisuju na međunarodnu kartu. Tema ovogodišnjih Dana Erasmusa je Europska godina vještina. 

Srednja škola Jelkovec je trenutno u početnoj fazi provođenja KA-SCH-122 projekta pod nazivom ‘Mentalno zdravlje’. Ovim projektom Škola želi razraditi sustave detektiranja i prevencije rizičnih ponašanja te jačanje mentalnog zdravlja.

 

Povodom obilježavanja Dana Erasmusa, učenici razreda 1.e, 3.c, 3.e, 3.b, 4.c te 4.e su na satovima Hrvatskog jezika i Engleskog jezika sudjelovali na radionici ‘Što je mentalno zdravlje?’. Cilj radionice je bio pojasniti vlastito shvaćanje pojma mentalno zdravlje uz pomoć samostalno izrađenih postera i motivacijskih poruka. Izrađeni posteri objedinjeni su u izložbu koja je postavljena u prostorima Škole.

Ovaj događaj je upisan i na međunarodnu kartu na službenoj mrežnoj stranici erasmusdays.eu (poveznica: https://www.erasmusdays.eu/event/what-is-mental-health-srednja-skola-jelkovec/ )

 

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku: DANI ERASMUSA+

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 13. 10. 2023. 12:51

Obavijest o rezultatima natječaja za radno mjesto nastavnik matematike

Temeljem obavljenog usmenog testiranja pred članovima povjerenstva, na prijedlog ravnatelja, uz prethodnu suglasnost Školskog odbora sa sjednice održane 5. 10. 2023. godine, odabrana je kandidatkinja Magdalena Ljubas, prof. matematike i fizike, te će se s navedenom sklopiti ugovor o radu na neodređeno puno radno vrijeme na radnom mjestu nastavnice matematike.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 6. 10. 2023. 08:57

Dan sporta 13.10.2023. - humanitarna akcija - Marijini obroci

U petak 13. listopada 2023. godine naša škola organizirat će nogomentni turnir na kojem će se međusobno natjecati razredni odjeli naše škole. Turnir ima humanitarni karakter a sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi Mariji obroci.

Svi učenici dužni su doći u školsku dvoranu od 8.30 sati podržati humanitarnu akciju i navijati za kolege iz razreda.

Više o Marijinim obrocima možete pročitati na: 

https://www.marysmeals.hr/

Raspored turnira:

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 6. 10. 2023. 08:31

Na Školskom odboru usvojene izmjene i dopune Statuta te drugi važni dokumenti za rad škole

Na Školskom odboru usvojena je izmjena i dopuna Statuta Srednje škole Jelkovec te je objavljen i pročišćeni tekst Statuta.

Nakon izmjena na proljeće 2023. kada su odredbe u svezi rada Povjerenstva za kvalitetu i Tima za samovrednovanje usklađene sa izmjenama Zakona o strukovnom obrazovanju, ovim izmjenama naša škola konačno u svoj Statut dodaje djelatnost obrazovanja odraslih, navodi se zapreka za obavljanje funkcije ravnatelja sukladno zaprekama za obavljanje fukncije člana uprave trgovačkog društva, a pragovi za nabavu koji su bili izraženi u kunama mijenjaju se u eure.

Zbog navedene promjene službene valute, donosi se i novi Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave Srednje škole Jelkovec.

Školski odbor usvojio je i tri dokumenta koja usvaja na kraju odnosno na početku svake školske godine a to su:

- Izvješće o realizaciji GPiP i ŠK za 2022-23

- Školski kurikul SŠJ za 2023-24

- Godišnji plan i program rada SŠJ za 2023-24

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 5. 10. 2023. 20:00

Informacije o provedbi projekta „Forum_S – komunikacijom za razvoj Sesveta“

 

 

 

 

 

 

Udruga Zelene i plave Sesvete kao nositelj projekta, zajedno sa partnerima Srednjom školom Jelkovec te Edward Bernays Visokom školom za komunikacijski menadžment je za projekt FORUM_S – komunikacijom za razvoj Sesveta (UP.04.2.1.11.0142) ostvarila sredstva prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 53.044,44 eura (399.663,36 kune)

Pandemija COVID-a 19 i razne prirodne nepogodnosti pokazali su kako je u Hrvatskoj potreban veći angažman organizacija civilnog društva u pružanju stručne i potrebne podrške stanovništvu. Srednja škola Jelkovec, kao tehnička škola izradit će aplikaciju koja će građanima Sesveta omogućiti dobivanje svih relevantnih informacija o skloništima, adresama Crvenoga križa, Caritasa, lokacijama za doniranje hrane, odjeće, opreme, lokacijama za pružanje psihološke pomoći, povezanost sa stranicama nacionalnih organizacija: stožera civilne zaštite, seizmološke službe itd. U izradi aplikacije sudjelovat će dio nastavnika i učenika škole. Provedbom aktivnosti izrade mobilne aplikacije za krizne situacije ima za cilj postići što širu dostupnost informacija nužnih u kriznim i hitnim situacijama.

Stručnjaci iz Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment održat će ukupno 30 radionica za učenike Srednje škole Jelkovec. Rad s djecom u školi predviđen je u obliku modula sastavljenog od tri interaktivna predavanja s radionicama za učenike Srednje škole Jelkovec.  Prva tema je o Prepoznavanju dezinformacija u medijima u kriznim situacijama, a odgovara na pitanja: Što su dezinformacije? Kako ih prepoznati u medijima? Kako pronaći vjerodostojne i pouzdane izvore informacija? Koliko možemo vjerovati informacijama s društvenih mreža?. Druga tema je o Utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i ovisnost o medijima, a odgovara na pitanja Koliko vremena djeca provode uz medij?, Kako izloženost velikoj količini medija utječe na djecu i mlade?, Koji su simptomi ovisnosti o medijima?. Treća tema je o elektroničkom nasilju, te odgovara na pitanja Što je elektroničko nasilje?, Koji su oblici elektroničkog nasilja postoje?, Kako prepoznati žrtve elektroničkog nasilja i kako im pomoći? Kako se zaštititi od elektroničkog nasilja?

Nakon radionica na temu komunikacijskih vještina i medijske pismenosti psihoterapeut studentskog savjetovališta Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment održat će psihološke radionice na temu Kako učiti, raditi i normalno funkcionirati u stresnim situacijama. Radionice su namijenjene zainteresiranim učenicima iz Srednje škole Jelkovec. Svrha ove aktivnosti je pomoći najranjivijoj skupini – mladima da se što lakše organiziraju i postave na noge nakon krizne situacije kako bi mogli nastaviti ispunjavati svoje svakodnevne obveze.

U sklopu projekta izradit će se i priručnik Djeca i mediji u kriznim situacijama koji će se svim učenicima koji će sudjelovati na projektu podijeliti u tiskanom obliku. Priručnik će se podijeliti i u ostalim sesvetskim školama (ukupno 1000 komada priručnika).

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 5. 10. 2023. 08:09

Najava nove Tribine za roditelje

Dostavljamo vam poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ na Tribinu za roditelje pod nazivom „Roditeljski pritisak-formula za uspjeh ili..?“, koja će se održati 9. listopada 2023. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.

Molimo Vas da svoje prijave šaljete na e-mail adresu andreja.radic@stampar.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 25. 9. 2023. 07:15

Natječaj za radno mjesto nastavnika matematike Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi tekst natječaja za nastavnika matematike na puno neodređeno radno vrijeme. Natječaj je otvoren od 22. rujna do 2. listopada, a prijave se zaprimaju isključivo putem e-maila ili osobno u tajništvo. Odmah po završetku roka za prijavu kandidati će biti pozvati na usmena testiranja pred povjerenstvom.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 22. 9. 2023. 07:48

Srednja škola Jelkovec donirala "stari papir" udruzi Srce

Srednja škola Jelkovec ponovo je donirala "stari papir" (stari testovi, neupotrebljivi udžbenici i slično) udruzi Srce koja djeluje na području Sv. Ivana Zeline.

U pomoć su priskočili učenici naše škole, te nastavnici Ivica Sambol te Branka Miličević.

U opisu aktivnosti udruge je zagovaranje i zaštita prava, osobno usmjerena podrška i socijalne usluge za djecu s teškoćama, osobe s invaliditetom i njihove obitelji uz suradnju i partnerstva.

Udruga će papir prodati i na taj način dobiti određena financijska sredstva potrebna za daljnji rad.

Ponosni smo što možemo na bilo koji način udruzi koja ima takve plemenite ciljeve i koja predano radi za boljitak svojih članova.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 18. 9. 2023. 11:57

Raspored predmetnih konzultacija za šk. g. 2023./2024. Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalaze popisi nastavnika i termini predmetnih konzultacija za školsku godinu 2023./2024.

Za svaki dolazak potrebno se najaviti putem maila pojedinom nastavniku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Boras  datum: 1. 9. 2023. 09:55
» Arhiva naših vijesti    
 


Raspored

VAŽEĆI RASPORED - KLIKNUTI NA SLIČICU ISPOD:

 

 

 

 

 

RASPORED ZVONA (od 10.10.2022)

1. 8:00 - 8:45

2. 8:50 - 9:35

(odmor 10 min)

3. 9:45 - 10:30

(odmor 20 min)

4. 10:50 - 11:35

5. 11:40 - 12:25

6. 12:30 - 13:15

7. 13:20 - 14:05

8. 14:15 - 15:00

9. 15:05 - 15:50

10. 15:55 - 16:40


Tražilica

Oglasna ploča

Korisni linkovi
SŠ Jelkovec


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju