preskoči na sadržaj

Srednja škola Jelkovec

 > Naslovnica
Aktualnosti

ENGLESKI SUSRETI SA GORNJOGRADSKOM GIMNAZIJOM

Autor: Mislav Čupić, 29. 5. 2017.

 
Radionica iz američke kulture
i
posjet Danu otvorenih vrata Gornjogradske gimnazije
 

Radionica iz američke kulture
 
U srijedu, 24. travnja 2017., naši su učenici bili gosti Američkog kutka Gradske knjižnice Jelkovec. Sudjelovali su i učenici Gornjogradske gimnazije s prof. Snježanom Liović a tema ove zanimljive radionice je bila američko školovanje, državno i privatno, koje su nam predstavili Fullbrightovi stipendisti u Hrvatskoj Sean i Alex.
Učenici su podijeljeni na skupine sa zadatkom da obrade pojedine teme o školovanju i knjižnicama te usporede hrvatski i američki školski sustav. Pojedinci iz svake skupine su svoje ideje izložili - naravno govorni jezik je bio engleski.
 
Nakon kratke pauze, učenici su vrlo živo postavljali pitanja svojim američkim gostima.
Za ugodno druženje zahvaljujemo Gornjogradskoj gimnaziji, Marini Lončar iz Američkog kutka Gradske knjižnice Bogdan Ogrizović i koordinatorici Gradske knjižnice Jelkovec Ivi Klak Mršić. Nadamo se da ćemo suradnju nastaviti te smo pozvani na Dan otvorenih vrata Gornjogradske gimnazije.
 
 
Posjet Danu otvorenih vrata Gornjogradske gimnazije
 
Učenici naše škole su proveli ugodno popodne na Danu otvorenih vrata Gornjogradske gimnazije 19. svibnja 2017. Pozvala nas je prof. Snježana Liović koja vodi fakultativnu nastavu Američka kultura i civilizacija.
Nakon kratke šetnje po školi, pridružili smo se radionici na engleskom jeziku "Postcards from the Upper Town" (Razglednice s Gornjeg grada) na kojoj su učenici crtali, pisali i čitali na engleskom. Poslije toga smo slušali prezentacije učenika Gornjogradske gimnazije o poduzetništvu ("How to Become a Successful Entrepreneur"), također na engleskom. Susret je završio rock koncertom učenika gimnazije.
Bilo je zanimljivo i poučno, a učenike Gornjogradske gimnazije smo pozvali na Dan otvorenih vrata naše škole 8. lipnja 2017.
Korisni linkovi
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 4. 2012.

Ukupno: 155361
Ovaj tjedan: 300
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Srednja škola Jelkovec / , Sesvete / ss-jelkovec.skole.hr / ured@ss-jelkovec.skole.hr
preskoči na navigaciju