preskoči na sadržaj

Srednja škola Jelkovec

FAKULTATIVNA NASTAVA

Opće informacije

 

Školske godine 2014./2015. (samo 5 godina nakon osnutka Škole) postali smo službena DSD škola u Republici Hrvatskoj s pravom provođenja DSD ispita prvoga i drugoga stupnja. DSD se provodi u više od 50 zemalja svijeta. Republika Hrvatska program DSD ima od 1998. godine.

Pritom ponosno ističemo da je Srednja škola Jelkovec jedina tehnička škola u Republici Hrvatskoj s pravom provođenja DSD-ispita.

Na službenim stranicama  Programa za Njemačku jezičnu diplomu (DSD) dostupne su detaljnije informacije o samom programu i prednostima koje on donosi http://www.zagreb.diplo.de/Vertretung/zagreb/hr/06/Weshalb__Deutsch__lernen/DSD.html

 

Što je DSD?

Njemačka jezična diploma (Deutsches Sprachdiplom) najpriznatiji je ispit njemačkog jezika kao stranog jezika u svijetu, a provodi se u organizaciji njemačkoga Središnjega ureda za školstvo u inozemstvu. Diploma omogućuje pohađanje studija u državama njemačkog govornog područja bez dodatnog polaganja jezičnog ispita i dokaz je izvrsnog poznavanja njemačkoga jezika što je prednost pri zapošljavanju u bilo kojoj struci.

 

DSD nastava

Nastava je fakultativnog karaktera i polaze je učenici od prvog do četvrtog razreda u zasebnim grupama. Kreativnim, skupnim i istraživačkim metodama rada uvježbavaju se i u trećem (DSD I) odnosno četvrtom razredu (DSD II) ispituju vještine čitanja i slušanja s razumijevanjem, pisanja te govorenja. Svi dijelovi ispita osim usmenoga vrednuju se u Njemačkoj. Usmeni se dio polaže pred komisijom kojom predsjedava koordinator programa za Njemačku jezičnu diplomu u Hrvatskoj.

 

Više o svemu najbolje znaju reći naši učenici koji su dosad ostvarili izvrsne rezultate na DSD ispitima.

 

Na nastavi DSD-a se naporno radi, ali se znamo i opustiti o čemu svjedoče sljedeće slike.

 

Radionica za opuštanje pod vodstvom našega psihologa  je svim kandidatima dobrodošla prije usmenog ispita.

 

Bericht zum Workshop „Stressabbau“ vom 20. 01. 2015 (kurz vor der mündlichen Prüfung)

Der gute alte Schulpsychologe Mislav hat uns mal besucht, um uns ein paar Tricks zu zeigen, wie man sich so richtig entspannt. Es war ziemlich interessant, denn die Entspannungsmethoden die er uns gezeigt hat sind uralt. Er hat uns verraten, dass diese Methoden auch bekannte erfolgreiche Menschen nutzen um sich zu entspannen. Immerhin hat das alles spaß gemacht.

 

Nino Čančar, 4E1

 

 

                                                          

DSD novosti

ZAV BERATUNG Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mislav Čupić, 25. 8. 2016. 11:21

[više]

 


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 4. 2012.

Ukupno: 151572
Ovaj tjedan: 457
 
 > Nastava  > Fakultativna nastava  > DSD
CMS za škole logo
Srednja škola Jelkovec / , Sesvete / ss-jelkovec.skole.hr / ured@ss-jelkovec.skole.hr
preskoči na navigaciju