Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba od 16. ožujka 2009. godine, osnovana je Srednja škola Jelkovec. Uskoro su krenuli radovi na izgradnji moderne škole na adresi Vladimira Stahuljaka 1, Sesvete. Sve do 2014. godine i konačnog useljenja, Srednja škola Jelkovec, bila je smještena na privremenoj adresi, Bistrička 7, zajedno s Gimnazijom Sesvete s kojom dijeli zajedničku povijest – Srednje škole Sesvete.

Nakon što je resorno ministarstvo 8. lipnja 2010. godine donijelo rješenje za početak izvođenja programa za stjecanje kvalifikacije elektrotehničar te tehničar za računalstvo, prva generacija upisana je u školsku godinu 2010./2011.

Tijekom školske godine 2017./2018. doneseni su novi strukovni kurikuli za zanimanja tehničar za računalstvo i tehničar za elektroniku, pa od te školske godine do danas, Srednja škola Jelkovec svake školske godine ponosno upisuje po jedan razredni odjel za program elektrotehničar i tehničar za elektroniku te tri razredna odjela tehničara za računalstvo i prenosi znanja koja će učenike osposobiti za tržište rada ili za visoko obrazovanje.

Od 1. rujna 2013. ravnatelj Srednje škole Jelkovec postao je Marko Kovačević, dipl. ing., te je u narednim godinama uslijedilo prvo useljenje u novi objekt u Novom Jelkovcu, a 2017. godine dovršena je i školska sportska dvorana. Škola se opremala najsuveremenijom opremom, nastavnici su stručno usavršavali, napredovali u zvanja, a učenike koji su svoje znanje stekli u našoj školi danas vrlo rado srećemo kao goste predavače, kao servisere elektroničkih i računalnih uređaja, kao društveno aktivne, izgrađene osobe… na koncu i kao naše nove nastavnike.

Škola se uz redovnu nastavu može pohvaliti cijelim nizom izvannastavnih aktivnosti, fakultativnih predmeta, ali i izvrsnim uspjesima na natjecanjima.

Srednja škola Jelkovec izrasla je u modernu strukovnu školu, koja može biti uzor mnogim drugim ustanovama.

Skip to content