preskoči na sadržaj

Srednja škola Jelkovec

Volonteri na Facebook - u

Volonteri

Polarni san Davora Rostuhara

Autor: MATIJA VIDMAR, 13. 3. 2018. 12:58

Polarni san Davora Rostuhara

[više]

Volonteri: "Uskrs"

Autor: MATIJA VIDMAR, 13. 3. 2018. 12:50

Volonteri u humanitarnoj akciji "Uskrs" (početak, novi život)
( 2.3.2018. - 28.3.2018.)

[više]

Dan ružičastih majica 2018.

Autor: MATIJA VIDMAR, 5. 3. 2018. 17:36

Dan ružičastih majica

[više]

Maškare i Valantinovo Vijest ima dokument u privitku

Autor: MATIJA VIDMAR, 15. 2. 2018. 18:09

[više]

PROJEKT 1000 ŽDRALOVA - SURADNJA S GRADSKOM KNJIŽNICOM U JELKOVCU

Autor: Mislav Čupić, 11. 5. 2017. 12:09

VOLONTERI SREDNJE ŠKOLE JELKOVEC SUDJELOVALI SU U PROJEKTU 1000 ŽDRALOVA U SURADNJI S GK JELKOVEC

 

Povodom 70. obljetnice pada atomske bombe na Hiroshimu (dana 6. kolovoza 1945. godine), Makoto je pokrenuo je projekt pod nazivom „1000 ždralova za Hiroshimu“ kako bi se izradom i slanjem tisuće papirnatih origami ždralova u Hiroshimu izrazila empatija i sjećanje na sve žrtve tog tragičnog događaja te kako bi se odaslala poruka i apel za mir u svijetu. Ždral kao simbol mira pronalazi svoje mjesto u drevnoj japanskoj kulturi.

Cilj  projekta  je  odati  čast  stradalima,  te  potaknuti  sudionike  da  svojim doprinosom u vidu izrađenog origamija pošalju želju mira u svijet.

Naši volonteri su sudjelovali u izradi ždralova i time pomogli projektu 1000 ždralova za Hirošimu.

Hvala volonterima, knjižnici Jelkovec i voditelju radionice što smo mogli sudjelovati u ovome projektu.

Ako želite , možete i sami izraditi ždral, upute pogledajte u videu:

https://www.youtube.com/watch?v=mTo-uH_N8cE

 

 

[više]

VOLONTERI I DAN AUTIZMA

Autor: Mislav Čupić, 25. 4. 2017. 12:22

SVJETSKI DAN SVIJESTI O AUTIZMU U JELKOVCU - VOLONTERI I DAN AUTIZMA

“Rušimo zajedno barijere autizma - izgradimo pristupačno društvo!”

 

Program obilježavanja 3.4.2017. od 11-12 sati, Knjižnica Jelkovec, V. Stahuljaka 3

 

Voditeljica programa: Lana Bunić, učenica SŠ Jelkovec

Miriam Belso, korisnica CZA uz pratnju Marijana Filića, učenika SŠ Jelkovec – pjesma Vre ftičeki spiju

Ivanka Pavlinec, korisnica CZA – recitacija Riječi i sreća

Mali zbor OŠ Jelkovec uz vodstvo profesorice Andreje Plantarić Balić, pjesma Veseljak

Marijan Filić, učenik Srednje škole Jelkovec – klavijature Ballade pour Adeline

Veliki zbor OŠ Jelkovec uz pratnju profesorice Karle Ledić - pjesma Život nije siv

Ana Bule, učenica – violina Oda radosti (uz pratnju Marijana Filića na klavijaturama)

Denis Kovač, djelatnik Knjižnice Jelkovec – skladbe „Sreća“ i „Knjige“

Ples volontera Srednje škole Jelkovec (profesorica Marijana Bule) sa 1. i 2. životnom zajednicom CZA (voditeljica Marlena Kovačević) – pjesma Enrique Iglesias: Bailando

Ravnateljica CZA, Žarka Klopotan – obraćanje i zahvala prisutnima na podršci prije puštanja plavih balona.

Organizacija  obilježavanja: Kovačević Marlena i dr. zaposlenici životnih zajednica, CZA

Šest godina je prošlo od otvorenja prve životne zajednice u Jelkovcu, a tek jedna od otvorenja druge dvije. Ponosni smo na naše cure i dečke, ponosni smo na naše djelatnike, ali još smo ponosniji da Grad Zagreb ima naselje Jelkovec. Možda nije najljepše naselje u gradu i nalazi se na rubu grada, možda ovdje ima već previše životnih zajednica osoba s invaliditetom, ali to naselje iz godine u godinu pokazuje da je drugačije, posebno - da cijeni i prihvaća različitost.

Knjižnica Jelkovec nije obična gradska knjižnica – to je mjesto susreta, druženja, prosvjećivanja, prihvaćanja i povezivanja. To je mjesto gdje za sve osobe i organizacije ima mjesta i termina za različita događanja. Duša tog naselja su: DV En-ten-tini, OŠ Jelkovec i SŠ Jelkovec. Oni odgajaju djecu, mlade ljude za jedno bolje društvo koje neće nikoga marginalizirati i ograničavati u njihovim slobodama, a braniti će prava svakoga. Ta djeca i mladi poznaju osobe s autizmom, s njima se druže, pozdravljaju ih kad ih sretnu i zajedno s njima slave Svjetski dan svijesti o autizmu već 4. godinu. Susreću se s njima u crkvi, u dućanu, u kafiću, kod liječnika, kod frizera, a posebno u Knjižnici koja je srce ovog naselja. Iza svega toga stoje ljudi: koordinatorica Knjižnice, ravnatelji, učitelji osnovne i srednje škole te odgajatelji vrtića, oni su pokretač promjena svijesti u zajednici zajedno s nama koji se profesionalno bavimo podrškom osobama s autizmom.

Nismo sami - svi zajedno rušimo barijere i stvaramo pristupačno društvo!

 

[više]

Uskrsne radionice

Autor: Mislav Čupić, 28. 3. 2017. 12:20

 

Naši vrijedni volonteri nemaju baš punio predaha. Počele su radionice u našoj čitaonici s Udrugom kosaLjubavi s kojima smo počeli surađivati. Izrađivat će razne prigodne ukrase i čestitke za blagdan Uskrs. Sav prikupljeni novac ide za pomoć potrebitim obiteljima. Zato Vas Pozivamo da se odazovete i kupite naše rukotvorine i time uljepšate svoj dom i jednu obitelj obradujete.

 

https://www.facebook.com/mladinadjelussjelkovec/?fref=ts

 

 

[više]

SVJETSKI DAN PJESNIŠTVA

Autor: Mislav Čupić, 23. 3. 2017. 09:40

SVJETSKI  DAN PJESNIŠTVA U KNJIŽNICI  S KORISNICIMA CENTRA ZA AUTIZAM

 

Na Svjetski dan pjesništva i sindroma Down našu knjižnicu su posjetili štićenici Centra za autizam. Naši volonteri su se uključili u pomoć pri obilježavanju  dana autizma.

Suradnja je pri prvom susretu već uspješna jer su i volonteri i korisnici bili zadovoljni, naša Tea im je pročitala i pjesmu i upoznala sa današnjim danom.

Ovaj susret nas je naučio da smo svi  različiti, imamo različite poslove, frizuru , boju kože, mišljenja,…. Iako  pričamo različitim jezicima svi se razumijemo u jednome, to je glas osjećaja, glas poezije …Volonteri i naši novi prijatelji na obostrano zadovoljstvo se vesele suradnji i projektima.

Osim toga, danas je u knjižnici počeo tjedan kada svi korisnici prilikom vraćanja knjige i posudbe nekih društvenih igrica  čitaju neku od ponuđenih pjesama i time sudjeluju u obilježavanju Svjetskog dana pjesništva.

Korisnici koji su došli prvi su se iznenadili, negodovali, ali na kraju odabrali i lijepo pročitali stihove Ujevića, Matoša.

SVI SMO MI PJESNICI U SRCU SVI SMO MI ČUĐENJE U SVIJETU

 

 

Pjesnici su čuđenje u svijetu

Oni idu zemljom i njihove oči

velike i nijeme rastu pored stvari

Naslonivši uho

na ćutanje što ih okružuje i muči

pjesnici su vječno treptanje u svijetu

 

                                      A.B. Šimić, Pjesnici

 


[više]

Fotografije - Dan ružičastih majica

Autor: Mislav Čupić, 2. 3. 2017. 12:42

DAN RUŽIČASTIH MAJICA USPJEŠNO ODRAĐEN !!!

JEEEEEEEEEEEEEEE…

Volonteri Srednje škole Jelkovec i učenici 4.razreda OŠ su povodom 22.2.2017. napravili mimohod kroz naselje. Posjetili su Dom zdravlja, Dječji vrić, Osnovnu školu i Gradsku knjižnicu te im darovali knjige . Prolaznicima su djelili poruke o nenasilju ….o danu ružičastih majica. Svojim primjerom druženja malih i velikih željeli su pokazati da nasilje ne rješava ništa i da je kvalitetno vrijeme provedeno s prijateljima najbolje. Razlika u godinama nije bitna jer i jedni i drugi mogu međusobno učiti.

 

[više]

ČITANJE JE IN

Autor: Mislav Čupić, 1. 3. 2017. 13:04

                                       ČITANJE JE IN  

Volonteri Srednje škole Jelkovec  u svom projektu, Pomozi mi čitati !  kroz tjedan svakodnevno pomažu čitati djeci 4.razreda osnovne škole. To su djeca kojima je potrebno malo više rada jedan na jedan . Volonteri imaju svoje učenike i s njima rade uz nadzor učiteljica i knjižničarke.

Povratne informacije djece su pozitivne. Lakše im je čitati s nekim tko je neutralan, nije učiteljica, mama ili slično. Djeca se odazivaju u punom broju, nema izostanaka, vole dolaziti i čitati na drugačiji način. Obrađuju se tekstovi iz udžbenika ili ih oni sami donesu nešto što voli ili čak im se pripreme priodne pjesmice . Najteže im je čitati poeziju….ali ovim tempom nadamo se da će je i naučiti i zavoljeti.

Volonteri također uče  uz njih  strpljivosti , upornosti…. Na obostrano zadovoljstvo svi su zadovoljni. 

Djeca na karaju naprave crtež ili napišu nešto o tome što su radili. Volonteri vode svoju bilježnicu s njihovim zapažanjima koje su primjetili kod djece  te kroz razgovor s učiteljicama se ti problemi rješavaju. Projekt čitanje je u velikom zamahu kod nas u školi i na sreću svih nastavlja se i dalje. Dokazujemo i dalje uz naše vrijedne volontere da je čitanje  IN.

 

[više]

Posjet igrača GNK Dinama

Autor: Mislav Čupić, 22. 2. 2017. 09:44

 

 

[više]

Suradnja volontera Srednje škole Jelkovec i Udruge kosaLjubavi

Autor: Mislav Čupić, 3. 2. 2017. 09:21

VOLONTERI SREDNJE ŠKOLE  I UDRUGA  KOSALJUBAVI  U PROJEKTU

                          „ DAJMO I DRUGIMA“

Naši vrijedni volonteri nastavljaju u pomaganju lokalnoj zajednici, a i šire….

Udruga „ kosaLjubavi „ je  pokrenula projekt za našu dječicu u Hrvatskoj koja boluju od malignih i autoimunih bolesti. Kako? Svi znamo da od kemoterapije pada kosa, a dječici u pamćenju ostaju jedino vidljive stvari...sve ostalo se zaboravlja. Nadamo se da bi im vlasulje barem malo olakšale to bolno razdoblje koje moraju proći. Prikupljale su donacije kose u suradnji s frizerima širom Hrvatske.

Naši volonteri će pomagati ispisivanju diploma i zahvalnica za sve donatore, u prikupljanu pomoći za obitelji , izrade čestitki za prigodne blagdane….

 

Gđa.Biljana se zahvalila našim volonetrima na svojoj nesebičnosti u mjesecu prosincu , kada su prikupljali za jednu obitelj čiji je član djevojčica Petra koja je korisnica vlasulje .Nadamo se da će se mnogi priključiti  i pomoći u radu i udruge i naših volontera.

Dajmo i drugima …

https://www.facebook.com/KOSALJUBAVI/?fref=ts

[više]

PREDAVANJE POVODOM 25. OBLJETNICE MEĐUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE

Autor: Mislav Čupić, 30. 1. 2017. 12:24

Dana 15. siječnja 1992. godine Republiku Hrvatsku međunarodno je priznalo dvanaest zemalja tadašnje Europske zajednice (EZ). Članicama Zajednice istoga dana istom odlukom pridružile su se Austrija, Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska.

Prva država koja je priznala Hrvatsku bio je Island koji je ovu odluku donio još 19. prosinca 1991. Isti dan takvu odluku donijela je i Njemačka, ali je odluka stupila na snagu 15. siječnja, danom priznanja i ostalih članica EZ-a. Međunarodno priznanje Hrvatske dva dana prije Europske zajednice objavila je Sveta stolica, a 14. siječnja San Marino.

Budući da je Republika Hrvatska 15. siječnja 2017. obilježila 25. obljetnicu međunarodnog priznanja, tim smo povodom s volonterima naše škole, knjižničarkom i prof. Lidijom Prka koji su  izradili pano i   organizirali  predavanje ravnatelja Memorijalno-dokumentacijskog centra domovinskog rata, dr.sc. Antu Nazora.

Učenici svih razreda iskazali su zanimanje i u velikom broju 24.siječnja nazočili predavanju u školskoj knjižnici. Gospodin A. Nazor je govoreći o uzrocima i tijeku prvih godina Domovinskog rata, posebno naglasio diplomatsku bitku za međunarodno priznanje Hrvatske i istaknuo brojne prepreke koje su hrvatska politika i diplomacija morale prevladati i na tom putu.

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=wjQTlmD_8I0

 

[više]

HUMANITARNE AKTIVNOSTI U PROSINCU (HRVATSKI CRVENI KRIŽ, CARITAS...)

Autor: Mislav Čupić, 19. 1. 2017. 09:07

U mjesecu prosincu , Srednja škola Jelkovec se već godinama odaziva na poziv Crvenog križa Sesvete  prilikom  prikupljanja namirnica za one kojima je to potrebno. Ove godine učenici i djelatnici su se odazvali u velikome broju pa smo dio darovali Crvenom križu, dio za sedmeročlanu obitelj u Samoboru. Naši volonteri u  suradnji s Udrugom „kosaLjubav“ saznali su za obitelj i malu Petru , dijete iz obitelji koje je  bila  korisnica  njihove vlasulje. 

Također, naši su učenici i djelatnici prikupljali i sredstva za Caritas te time obogatili prosinac velikim brojem humanitarnih aktivnosti. Lijepo je biti dio takve atmosfere i možemo biti ponosni na naše mlade koji prepoznaju potrebu da je humanitarno djelovanje temelj ljudskog napretka.

Slike u prilogu govore više od riječi, a tekst zavaršavamo s izrekom: Malena dobročinstva veoma su velika za one koji ih dobivaju u zadnji čas.

 

[više]

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA - POSJET KNJIŽNICI U JELKOVCU

Autor: Mislav Čupić, 7. 12. 2016. 11:52

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

 

 

[5. prosinca - Međunarodni dan volontera]

 

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština UN-a 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

 

 

Udruga volontera u našoj školi sudjeluje u svim aktivnostima u školi i van škole. Danas u 14:00 u Gradskoj knjižnici Jelkovec, poslušat će predavanje gđa. Željke Mazzi iz udruge
Iskra - Centar za edukaciju i savjetovanje
Volonterski centri diljem Hrvatske tim povodom dodjeljuju nagrade za doprinos razvoju volonterstva i organiziraju prigodne svečanosti i volonterske akcije. Također, u prosincu se dodjeljuje i Državna nagrada za volontiranje - najviše priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti. 

Svim volonterima čestitamo njihov dan!

Za sve dodatne informacije o volontiranju pronađite na linku:
http://www.vcz.hr/lokalno-volontiranje/osnovne-informacije/

 

[više]

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV AIDS-a - 1.12.

Autor: Mislav Čupić, 2. 12. 2016. 10:41

 

Svjetski dan AIDS-a je trenutak u godini u kojem se milijuni ljudi diljem svijeta ujedinjuju u znak sjećanja na ljude koji su izgubili svoje živote od HIV/AIDS-a. Širenja svijesti o značenju i potvrde napretka u odgovoru na epidemiju, poticanja napretka u prevenciji, znanju, zaštiti, liječenju i ponovne posvećenosti okončanju AIDS epidemije.

Tema Svjetskog dana AIDS-a ove godine je „Ruke gore za HIV prevenciju“  (engl. „Hands up for #HIVprevention“) s ciljem ukazivanja na različite aspekte HIV prevencije i što to znači za određene skupine ljudi poput adolescenata, djevojaka i mladih žena, ključnih populacija i osoba koje žive s HIV-om.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a, koji se i u Hrvatskoj obilježava brojnim događanjima i aktivnostima već dugi niz godina, je podići svijest javnosti i ukazati na javnozdravstveni značaj HIV/AIDS-a: rizike i mjere zaštite, važnost prevencije, ranog dijagnosticiranja, liječenja i skrbi za oboljele, kao i pokazati solidarnost prema oboljelima, te dati doprinos smanjenju stigme i diskriminacije, ali i zaštiti spolnog i reproduktivnog zdravlja. Međunarodni simbol svjesnosti i podrške prevenciji i liječenju HIV infekcije i AIDS-a je crvena vrpca (engl.  red ribbon).

 

                

 

  

 

 

Naši učenici i djelatnici škole su danas uz kupnju crvene vrpce od Udruge volonteria nosili vrpcu uz znak podrške lječenju protiv te bolesti.

https://www.youtube.com/watch?v=QwBVqYpibBY

 

 

 

[više]

 


MANIFESTACIJA "HRVATSKA VOLONTIRA" 2014.

U školskoj godini 2013./2014. učenici su naše škole pokazali spremnost za volontiranje kao najljepši izraz čovječnosti i humanizma, VOLONTIRANJE.

Naša je školska pedagoginja Marina Raspović ostvarila izvrsnu suradnju s profesorom Josipom Marićem, profesoricom Lidijom  Prkom i svim zainteresiranim učenicima koji su čak 188 sati činili dobra i korisna djela. 

HVALA VAM, jer ste nam po tko zna koji put dokazali da se angažman i dobra volja isplate, da naš trud i ispravan pristup prema vama vi itekako znate cijeniti. 

Nadamo se da ćete i u novoj školskoj godini nastaviti sa ovakvom praksom.

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 4. 2012.

Ukupno: 151572
Ovaj tjedan: 457
 
 > Nastava  > Izvannastavne aktivnosti  > Volonteri
CMS za škole logo
Srednja škola Jelkovec / , Sesvete / ss-jelkovec.skole.hr / ured@ss-jelkovec.skole.hr
preskoči na navigaciju